Ga naar de inhoud
Home » Laowa Aurogon FF 10-50x Supermicro APO

Laowa Aurogon FF 10-50x Supermicro APO

Macro ‘on steroids’. Als je klaar bent met 1:1 macro kun je altijd al bij Laowa terecht met lenzen die een vergroting van 2x of zelfs 5x bieden. Maar met de Aurogon doen we er nog een schepje boven op. Of beter gezegd een gigantische schep met een vergroting van wel 10-50x!

Aurogon 10-50x supermicro

Met de Aurogon biedt Laowa de overtreffende trap op het gebied van macro fotografie. Dit is een microscoop voor je camera. Met de Aurogon kun je kiezen voor een vergroting van 10x, 20x, 35x of zelfs 50x. Daarmee maak je een complete wereld zichtbaar die normaal gesproken nooit gezien wordt. En in optische zin stelt de Aurogon niet teleur: de lens is geschikt voor full frame camera’s en door het apochromatische ontwerp wordt een optimale beeldkwaliteit gerealiseerd.

Je krijgt bij Aurogon een vast basisdeel en kiest de gewenste vergroting door de tubes uit te wisselen. Ongeacht welke vergroting je gebruikt, je hebt altijd een vaste werkafstand van 2cm van het frontelement van de lens. Dat biedt de mogelijkheid om extra licht toe te voegen om je onderwerp optimaal te belichten. Met een maximaal numeriek diafragma van 0,5 (instelbaar tussen 0,15 en 0,5) biedt Aurogon een uitstekende helderheid bij minimale diffractie.

Voor maximale beeldkwaliteit kun je gebruik maken van de optioneel verkrijgbare slip ring om je lens stabiel op een statief of macro rail te monteren.

Wat een 10-50x vergroting betekent in beeld zie je hieronder.

De ideale lens voor o.a.:

  • Macrofotografie
  • Ultra Macro fotografie met vergrotingen tot wel 50x

Adviesverkoopprijs: 1859 euro

Kenmerken

Brandpuntsafstand
Geschikt voorFull frame, APS-C
Minimaal diafragmaNA0,5
Lensopbouw
Aantal diafragma lamellen9
Minimale scherpstelafstand2 cm
Maximale vergroting10x, 20x, 35x, 50x
Focus
Filters
AfmetingenAfhankelijk van vergroting maximaal 420mm lang
Gewicht767 – 999 gram
Mounts Canon EF & RF, Sony FE, Nikon F & Z, Arri PL, L-mount, GFX

Voorbeeldfoto’s

Productfoto’s